Δωρεάν Διαδικτυακό Φροντιστήριο για τον Covid-19: “Τι μάθαμε ως τώρα-Εμβόλια παρενέργειες”

0
128

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), διοργανώνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρακτικό δωρεάν διαδικτυακό φροντιστήριο με θέμα όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα για τη λοίμωξη SARS- CoV-2, τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη διαχείριση των ασθενών με κορωνοϊό αλλά και τις παρενέργειες των εμβολίων. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η επιστημονική εταιρία, μπορεί τα περιστατικά ασθενών με COVID-19 στη χώρα μας μειώνονται καθημερινά αλλά η επαγρύπνηση και ο φόβος για ένα επόμενο πανδημικό κύμα παραμένουν. Με στόχο, λοιπόν, την ενημέρωση των ειδικών, η ΕΠΕ διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 30 Μαΐου 2021 και ώρα 6-8 μ.μ., ένα κλινικό φροντιστήριο (Webinar) με θέμα: “Covid -19 :Κλινικό Updated και πρακτικό κλινικό Φροντιστήριο: Τι μάθαμε ως τώρα για τη φροντίδα ασθενών με Covid-19 και τα προβλήματα σχετιζόμενα με τους εμβολιασμούς».

Οι βασικοί σκοποί του φροντιστηρίου είναι:

1.Να είμαστε ετοιμοπόλεμοι σε περίπτωση επανεμφάνισης μελλοντικού απευκταίου κύματος της νόσου.

2.Η αντιμετώπιση των χρονίων επιπλοκών της νόσου, ιδιαίτερα στην κοινότητα (το λεγόμενο LONG COVID).

3.Η εφαρμογή της εμπειρίας που αποκτήθηκε από αντιμετώπιση της COVID-19 σε άλλους ασθενείς με διαφορετική νόσο. Για παράδειγμα η χρήση συσκευών εξωσωματικής οξυγόνωσης (ECMO), η χρήση συσκευών υψηλής παροχής οξυγόνου (HFNO) κλπ (τα οποία θα συζητηθούν στο Webinar) μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας του αναπνευστικού.

4.Η καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση των θρομβοεμβολικών νόσων των σχετιζόμενων με τους εμβολιασμούς, το σύνδρομο Vaccine-Induced Immune Thrombotic Thrombocytopenia” (VITT), τα μονοκλωνικά αντισώματα και διάφορα άλλα σχετικά θέματα.

Στο φροντιστήριο δεν θα υπάρξουν “τυπικές” παρουσιάσεις, αλλά θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με παρουσίαση περιστατικών διανθισμένων με εικόνες και βίντεο.

Στο τέλος, θα δοθούν τα πρακτικά take home messages που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους ιατρούς να παρέχουν καλύτερη ιατρική φροντίδα στους ασθενείς τους.

Πέραν των έμπειρων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, στο πάνελ θα βρίσκεται και ο συγγραφέας κ. Νίκος Δήμου ο οποίος θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του από την πανδημία από την σκοπιά του μη-ιατρού.

Το Webinar  θα αναμεταδοθεί live στο YouTube στο link: https://www.youtube.com/watch?v=FhMFb8yzRzQ

To Event του Webinar στο Facebook για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/events/929552874626004

Και το blog του Webinar όπου μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους ομιλητές και την θεματολογία μπορείτε να το δείτε εδώ: https://medicalwebinars.blogspot.com/2021/05/covid-aftermath-vaccines.html