Περιφέρεια Αττικής-ΙΣΑ: Εμβολιασμός κατ΄οίκον στους υπερήλικες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

0
507

Tις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τα άτομα με αναπηρία και τους υπερήλικες που δεν μπορούν να μετακινηθούν, θα εξυπηρετήσουν κατ’ οίκον, κλιμάκια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Εξειδικευμένα κλιμάκια θα αναλάβουν τoν εμβολιασμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των ηλικιωμένων που αδυνατούν να μεταβούν στα Εμβολιαστικά Κέντρα.

Ο ΙΣΑ θα διαθέσει 10 Κινητές Ομάδες με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και  ακόμη δύο ασθενοφόρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Στόχος είναι να ενισχυθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού και να εμβολιαστεί άμεσα η ευαίσθητη αυτή ομάδα του πληθυσμό, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο ίδιος.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ο εμβολιασμός των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να μετακινηθούν είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως καθώς πρόκειται για μία ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού που κινδυνεύει από τις επιπλοκές της Covid-19 λοίμωξης και θα πρέπει να προηγηθεί στον εμβολιασμό. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, προτίθενται να διαθέσουν στο Υπουργείο Υγείας, τα εξειδικευμένα κλιμάκιά τους και δύο ασθενοφόρα προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού και να πραγματοποιηθεί άμεσα και με ασφάλεια, ο εμβολιασμός της ευαίσθητης αυτής ομάδας του πληθυσμού. Πρέπει να επισημανθεί ότι το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κινητών Ομάδων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής έχουν διενεργήσει όλους αυτούς τους μήνες εκατοντάδες rapid test συμβάλλοντας σημαντικά στην επιδημιολογική επιτήρηση του Λεκανοπεδίου. Είμαστε κοντά στον κάθε πολίτη της Αττικής και ειδικά σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».