Νέες δωρεές: Ανοίγουν 12 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Νικαίας

0
632

 

Την κάλυψη όλων των εξόδων για την ανάπτυξη 12 νέων κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, αναλαμβάνουν ο κύριος Ευάγγελος Μαρινάκης, η κυρία Αγγελική Φράγκου και η εταιρεία ΙΟΝ Α.Ε.

Η δωρεά, συνολικού ύψους άνω του 1.5000.000 ευρώ, περιλαμβάνει την αγορά πλήρους εξοπλισμού των 12 κλινών ΜΕΘ (ειδικά κρεβάτια ΜΕΘ, σταθερούς αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, ειδικά μόνιτορς, αντλίες, απινιδωτές κτλ.), την κάλυψη των εξόδων για όλες τις οικοδομικές εργασίες και χωροταξικές μετατροπές που απαιτούνται, τα έξοδα για όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, το κόστος του συνόλου του υγειονομικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού που απαιτείται, καθώς και οτιδήποτε άλλο προκύψει στα πλαίσια της επέκτασης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη, στην κυρία Αγγελική Φράγκου και στην ΙΟΝ Α.Ε., για τη σημαντική συμβολή τους στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία του κορωνοϊού εκτός από το κακό που έχει προκαλέσει και τις ζωές που έχει κοστίσει, φαίνεται να έχει και ένα θετικό πρόσημο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς μέσα σε μόλις τρεις μήνες έχει σημειωθεί 68% αύξηση, στα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας  (ΜΕΘ). Αυτό έχει συμβεί εξαιτίας των δωρεών από επιχειρήσεις, φορείς και Κοινωφελή Ιδρύματα αλλά και λόγω των 4.824 προσλήψεων με διαδικασίες Fast Track που “έτρεξε” με πρωτοφανή ταχύτητα για την ελληνική γραφειοκρατία, το υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα σήμερα τα νοσοκομεία μας διαθέτουν συνολικά 952 ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο είχαμε μόλις 565 κλίνες ΜΕΘ.