Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη: Συνεργασία αιχμής με δυο κορυφαία Ινστιτούτα σε Κρήτη και Ιωάννινα

0
428

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) ανακοινώνει τη συνεργασίες αιχμής, με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στην Κρήτη και το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας στα Ιωάννινα– τα οποία βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας- σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της βιοτεχνολογίας.

Ήδη, η πρόεδρος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), φαρμακοποιός MSc, μέλος ΔΣ του ΣΕΒ και πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas Ιουλία Τσέτη, συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο του Ομίλου κ. Αθανάσιο Αρχοντίκη, επισκέφθηκε στις 27 Μαΐου 2022 το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο Ηράκλειο Κρήτης. Η κυρία Τσέτη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Καθηγητή Δρ Νεκτάριο Ταβερναράκη, τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Καθηγητή Δρ. Γιάννη Βόντα, τον Διευθυντή του Δικτύου Διάχυσης Τεχνολογίας “Πράξη”, κ. Παναγιώτη Καρνιούρα και τον Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, Δρ. Γεώργιο Παπαμιχαήλ.

Σε αυτήν την ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση, παρουσιάστηκαν οι τομείς δραστηριότητας του ΙΤΕ, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν οι ερευνητικές προτεραιότητες του ΟΦΕΤ και η πρόθεση για συνεργασία με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στην Κρήτη και το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας στα Ιωάννινα, σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της βιοτεχνολογίας.

Η κυρία Τσέτη εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη των νέων συνεργασιών με τα δύο Ινστιτούτα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, θα έχει αμοιβαία οφέλη τόσο για το ίδιο το ΙΤΕ όσο και για τον ΟΦΕΤ, με κοινό στόχο την προαγωγή της εφαρμοσμένης έρευνας και της καινοτομίας, η οποία θα προέρχεται αμιγώς από ερευνητικά Ινστιτούτα με έδρα την Ελληνική περιφέρεια. Πρόσθεσε ακόμη, ότι «στην Ελλάδα παράγεται βασική έρευνα, την οποία οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποστηρίξουν, με στόχο οι νέοι επιστήμονες να παραμείνουν στη χώρα μας και ταυτόχρονα να δώσουμε την ελπίδα σε όσους επιθυμούν, να ακολουθήσουν το ερευνητικό πεδίο προκειμένου η Ελλάδα να μεταμορφωθεί σε Κόμβο Καινοτομίας και Αριστείας».

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη- με τις δύο βιομηχανίες του UNI-PHARMA & InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και τη νέα μονάδα εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών Uniherbo–  παραμένει πιστά και διαχρονικά δίπλα στην ελληνική ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, έχοντας αναπτύξει συνεργασίες με περισσότερες από 30 ερευνητικές ομάδες σε διάφορα ερευνητικά πεδία.

Παράλληλα από το 2017, έχει ενισχύσει ένα μεγάλο αριθμό αριστούχων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με υποτροφίες μέσω του Ιδρύματος «ΑΜΚΕ Κλέων Τσέτης».