ΠΑΣΠΑΜΑ: Έκκληση για αίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό

0
590

Σοβαρές ελλείψεις αίματος αντιμετωπίζει το Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας μας με συνέπεια να  αδυνατεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών όπως των πολυμεταγγιζόμενων με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο που χρειάζονται την βοήθεια σας για την επιβίωση τους.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο ο όποιος τονίζει: «Καθώς το τέλος της πανδημίας φαίνεται να έρχεται, και η ζωή μας να επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς, οι ανάγκες σε αίμα εξακολουθούν να υφίστανται.

Η Μεσογειακή Αναιμία ή Θαλασσαιμία (γνωστή παλαιότερα ως αναιμία του Cooley) και η Δρεπανοκυτταρική Νόσος είναι κληρονομικές μορφές βαριάς αναιμίας που η θεραπεία τους βασίζεται σε τακτικές μεταγγίσεις αίματος ανά δεκαπενθήμερο από τη βρεφική ηλικία των πασχόντων και η ζωή τους είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την εθελοντική και τακτική προσφορά του αίματος από τους συνανθρώπους μας.

Οι ελλείψεις αίματος έχουν ως συνέπεια τις αναβολές των μεταγγίσεων των συμπασχόντων μας με επιπλοκές στην υγεία τους.

Σας καλούμε για ακόμη μία φορά να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια κάλυψης των ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο του Λαϊκού Νοσοκομείου και να αιμοδοτήσετε».

Όσον αφορά τους συμπολίτες μας που έχουν περάσει covid, διευκρινίζεται ότι μπορούν να αιμοδοτήσουν ένα μήνα μετά την αποδρομή των συμπτωμάτων και με test PCR αρνητική, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να αιμοδοτήσουν άμεσα εφόσον αισθάνονται καλά.

Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό εμφανιστούν ήπιες αντιδράσεις μπορείτε να αιμοδοτήσετε μία εβδομάδα μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Ώρες αιμοδοσίας του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό»:  Καθημερινά 09.00-16.00 και Σαββατοκύριακο 09.00-14.00.