Μόνο 4 νέα κρούσματα σήμερα, κανένας νεκρός, φθίνει η πανδημία στην Ελλάδα!

0
231

Τέσσερα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και κανένα νεκρό, ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ενισχύοντας τα χαμόγελα και την αισιοδοξία των ειδικών που βλέπουν ότι η πανδημία στη χώρα μας φθίνει σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν τέσσερα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται στα 2.840, εκ των οποίων  το  55,1% είναι άνδρες. Από αυτά τα 616  είναι σχετιζόμενα με ταξίδι  και τα  1.475 σχετίζονται με γνωστό κρούσμα.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 22 ασθενείς με διάμεση ηλικία τα 73 έτη ανάμεσα τους 9 γυναίκες. Το 95,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Οι νεκροί παραμένουν 165, αφού κανένας θάνατος δεν σημειώθηκε χθες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 75 έτη και το  94 % είχαν υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. Επίσης 95 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, λέγοντας ότι είναι ένα σύνθετο δίλημμα με πολλά θετικά και ορισμένες ενστάσεις. Πρόσθεσε ωστόσο ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από την επιστροφή τους στις αίθουσες και κατά τη γνώμη του τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο.

Ανέφερε επίσης πως δοκιμάζονται επτά εμβόλια, εκ των οποίων τα δυο βρίσκονται σε φάση 2, δηλαδή συμμετέχουν περισσότεροι υγιείς εθελοντές.

Από την πλευρά του ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε πως τη Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν οι χώροι εστίασης και επιτρέπονται τα ταξίδια με πλοία από και προς τα νησιά. Επίσης ανακοίνωσε πως την ίδια μέρα αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για τα σχολεία που είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου.

Με τη γλώσσα των αριθμών ή όποιος έχει μάτια βλέπει

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, εξήρε την στάση της Ελλάδας στη διαχείριση της πανδημίας λέγοντας πως: «Η πρόοδος που κάνει η Ελλάδα κάνει τον γύρο του κόσμου και σχολιάζεται σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Η  χώρα μας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».

Μάλιστα σε αυτό το σημείο ο κ. Τσιόδρας πήρε το λόγο λέγοντας ότι από τη μέρα που εφαρμόστηκαν τα σκληρά περιοριστικά μέτρα έπεσε κατά 80% η κυκλοφορία του κορωνοϊού!

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει 165 νεκρούς και 2.840 κρούσματα ενώ χώρες με το ίδιο περίπου πληθυσμό, ανακοίνωσαν σήμερα :

Η  Πορτογαλία 29.432 κρούσματα και 1.247 νεκρούς. Η  Σουηδία 30.799 κρούσματα και 3.743 νεκρούς. Η Ολλανδία 44.249 κρούσματα και 5.715 νεκρούς. Το Βέλγιο έχει 55.791 κρούσματα και 9. 108 νεκρούς.

Αυτή άλλωστε είναι και η μόνη λογική απάντηση σε εκείνους τους «ειδικούς» που υποστηρίζουν ότι η καραντίνα αλλά και η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που λαμβάνει η Ελλάδα, συντεταγμένα και με πολύ προσοχή … «δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση»!