Κατεβάζουν ρολά καταστήματα και περίπτερα από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 πρωί

0
556

Ρολά θα κατεβάζουν από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί τα περίπτερα, τα μίνι-μάρκετ και οι κάβες στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Το νέο μέτρο για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, αφορά την Αττική και τις άλλες «κόκκινες» περιοχές όπως η Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο. Η ισχύς του μέτρου ξεκινάει από τις  05:00 αύριο το πρωί μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί ότι εξαιρούνται τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια στη καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου από το υπουργείου υγεία, σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρας μας.

Σημειώνεται πως στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων και τις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση επιτρέπεται το take away, drive through και delivery για εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Παράλληλα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων και επιδημιολογικής επιτήρησης που κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, από το Σάββατο θα μπορούν να λειτουργούν από τις 5 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «η εξάπλωση του κοροναϊού και η πίεση στο σύστημα Υγείας υποχρέωσε την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα, προκειμένου να εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα και ταυτόχρονα να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, τα οποία παρατηρούνται κυρίως από νεαρής ηλικίας άτομα, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, σε χώρους γύρω από περίπτερα και άλλα μαγαζιά που παρέχουν αλκοόλ».

Διαβεβαίωσε ότι αν εφαρμοστούν τα συγκεκριμένα μέτρα, δεν χρειάζονται άλλα.

Όπως διαμήνυσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο. «Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία εξαρτάται απ’ όλους».

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε ότι μόνο στην Αττική βρίσκονται πάνω από  900 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού:  «Ήδη, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας υπάρχουν οι Κινητές Ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, οι οποίες κάνουν ελέγχους από γειτονιά σε γειτονιά, σε επιδημιολογικά ευάλωτες ομάδες και σε συμπολίτες μας, έτσι ώστε να έχουμε πραγματική εικόνα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Γιατί επιδημιολογικά βλέπουμε ότι πάνω από 900 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στην Αθήνα».